Strona główna » ZDROWE ŻYCIE » OLEJ RYCYNOWY Bio 500ml
Woda Plazmowana z certyfikatem Liquidum Divine 5L - kompleksowe uzdrawianie organizmu

Woda Plazmowana z certyfikatem Liquidum Divine 5L - kompleksowe uzdrawianie organizmu

135,00 zł
LIQUID PLASMA - WODA PLAZMOWANA  - HARMONIJNIE UPORZĄDKOWANA STRUKTURALNIE  DLA OSÓB ZMAGAJĄCYCH SIĘ Z CHOROBAMI CYWILIZACYJNYMI Naturalna woda źródlana z ujęcia głębinowego w rejonie magicznych gór Sowich, uszlachetniona informacyjnie unikalną technologią…
NANO FRAKTAL 200ml - Uzdrawiający Impuls Życia - inicjuje samouzdrawianie i rewitalizację organizmu

NANO FRAKTAL 200ml - Uzdrawiający Impuls Życia - inicjuje samouzdrawianie i rewitalizację organizmu

200,00 zł
ENERGETYCZNA SIŁA ŻYCIA ZAPISANA W WODZIE      FRAKTAL jest energetycznym impulsem siły życia i odmładzania organizmu - na poziomie komórkowym eliminuje informacyjny chaos i powoduje uporządkowanie struktury energetycznej zgodnie z Boską matrycą kreacji…
Powrót do Zdrowia
alt

WODA INFORMACYJNA 

www.liquidumdivine.pl

alt

OLEJ RYCYNOWY Bio 500ml

OLEJ RYCYNOWY Bio 500ml

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 15,00 zł

Stan magazynowy: 2 szt.

Stan produktu: Nowy

Cena: 49,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
OLEJ RYCYNOWY Bio

Olej rycynowy, olej rącznikowy (łac. Oleum Ricini, Oleum Palmae Christi) - olej roślinny, otrzymywany z nasion byliny - rącznika pospolitego przez wyciskanie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. Takie postępowanie pozwala na rozkład toksycznej toksoalbuminy - rycyny, której obecność w nasionach sprawia, że ich zażycie może wywołać śmiertelne zatrucie. Głównym (ok. 80%) składnikiem oleju rycynowego jest 18-węglowy monogliceryd kwasu rycynolowego. W jego składzie znajdują się również mniejsze ilości glicerydów kwasów olejowego, linolowego i innych.

Stosuje się w lecznictwie jako środek przeczyszczający. Za takie jego działanie odpowiedzialny jest zawarty w nim kwas rycynolowy, który po uwolnieniu (pod wpływem enzymów trawiennych) z glicerydów wchodzi w reakcję z zawartymi w treści jelitowej jonami sodu (Na+). Tworzy się w ten sposób mydło sodowe kwasu rycynolowego, które drażni błonę śluzową jelita cienkiego, co pobudza jego perystaltykę. Olej rycynowy stosuje się w dawce 1-2 łyżek stołowych.

Stosowany jest ponadto w kosmetyce, jako odżywka do włosów suchych. Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs oraz paznokci i naskórka wokół nich. Jest częstym składnikiem tzw. domowych odżywek.

Uwaga: Oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia.

Uzdrawiające zastosowania oleju rycynowego przedstawi wam kazdy dobry naturopata - jest ich bardzo dużo!

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu